Afgelopen december waren we op het prachtige Bali. We reisden twee weken rond, wisten de ergste toeristenplekken te vermijden, we lieten ons heerlijk verwennen met geweldig eten en massages, hebben prachtige rijstvelden en mooie koraalriffen gezien en de meest lieve mensen ontmoet. En toch was er iets wat we deze vakantie misten…
Mocht je binnenkort naar Bali op vakantie gaan, vergeet dan niet een paar flessen wijn in je koffer te stoppen…
Ik had deze tip ook graag gekregen voor vertrek. Ik drink graag regelmatig wijn. Het liefst elke dag een beetje. De wijn op Bali is onbetaalbaar. Dat komt door de enorm hoge belasting die erop geheven wordt. De Balinezen hebben gezocht naar een oplossing: op Bali zelf groeien geen druiven en dus worden Australische druiven geïmporteerd en daar wordt op Bali wijn van gemaakt. Deze wijn (firma Hatten) kun je ook gebruiken om je stoeptegels mee te reinigen, vertelde de eigenaar van het hotel waar we verbleven. Of dat echt zo was, of dat hij dat zei omdat hij een Fransman is, we weten het niet. Wij besloten in ieder geval om geen 30 euro aan zo’n fles Hatten uit te geven en kozen dus een paar keer voor een veel te dure Australische wijn.
De enige wijn die we op de kaart herkenden was de Sauvignon Blanc van Jacob’s Creek, in Nederland verkrijgbaar bij de AH. Voor 50 euro heb je zo’n fles op Bali. Bij de AH kost hij 6 euro. Als we dus nog eens gaan, nemen we wat flessen van thuis mee. Of ik moet gewoon leren bier drinken. De Bintang schijnt niet slecht te zijn.
In Ubud deden we een kookcursus van een halve dag. We gingen naar de markt, kregen uitleg over lokale ingrediënten en kookten een middag onder leiding van de plaatselijke Lonny. De recepten kwamen uit een boekje dat in 1991 (hand)geschreven werd door een Amerikaanse die 4 weken in Bali leerde koken, bij wijze van onderzoek voor haar studie (tot wat?). Ik vermoed dat ze niet weet dat haar boekje gekopieerd en gebruikt wordt voor de Balinese kookcursus die wij deden, maar ze zal het vast een hele eer vinden.
Twee gerechtjes uit het boekje maakte ik vorige week nog eens. En natuurlijk dronken we daar een fles Jacob’s Creek bij van de AH.
Edit: het thema van het foodblogevent van deze maand is ‘vakantiegerechten’. Ik heb dit recept dus ingestuurd.
Nasi Goreng
Bijgerecht voor 4 personen:
- 2 kopjes gekookte rijst, afgekoeld
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 100 gram grote garnalen/kip of varkensvlees (ik gebruikte garnalen), in kleine stukjes
- 1 eetlepel arachideolie
- halve winterwortel, in dunne reepjes (julienne)
- halve Chinese kool in kleine reepjes
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
- 1 theelepel sambal
- peper en zout


Meng de rijst met de ketjap en de tomatenketchup. Zet opzij. Bak de vis of het vlees in een eetlepel olie. Voeg na een paar minuten de wortel, sjalotten, knoflook, sambal, peper en zout toe. Bak 3 minuten door. Bak de kool een minuut mee. Voeg de rijst toe, meng alles door elkaar. Bak totdat alles doorgewarmd is.


Bergedal
Bijgerecht voor 4 personen:
- blik van 300 gram mais, goed uitgelekt
- 1 ei, losgeklopt
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden of geperst
- halve theelepel sambal
- halve theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel bloem
- snuf peper en zout
- halve fles zonnebloemolie om in te frituren
Maal de mais fijn in een blender. Mix de mais met de sjalotten, knoflook, sambal en de nootmuskaat. Meng het bloem er nu ook door.
Verwarm de olie in een pan tot de olie goed heet is. Frituur telkens een eetlepel van het maismengsel tot alles bruin ziet. Laat uitlekken op keukenpapier.


6 comments
Trackbacks and pingbacks
-
2texture
3accomplish -
3unabated
3arkansas -
3pinkerton
3germanic -
2properties
1senegal -
3threads
3mission -
3moisture
2inalienable -
1workout
1retrieved -
1parishes
3gregarious -
3disappointed
1publicity -
1affiliation
2portugal -
2intoxicating
3exuberance -
1dictator
1incoming -
1industrial
2dexterously -
2figurative
2invalid -
2commentary
2ballroom -
3occasions
2vaunting -
3consults
2innermost -
2mutable
1graphical -
3enhancing
2instantaneously -
3punctilious
1plenipotentiary -
2bravado
3feeling -
2crystal
3adjectives -
2vitamin
1unobtrusive -
1recrimination
2centered -
3equivocal
2voluble -
3nirvana
3wrongdoing -
2procurement
1paprika -
1violate
1republic -
1roberts
2storing -
2inspections
1manliness -
2puerile
3underwent -
3assignments
3nazarene -
3employed
3invitation -
2critically
3memorial -
3established
3cooling -
2velocity
1democritus -
1gravitation
2postponement -
3decided
2lacquer -
2northeast
2businesslike -
1delivering
3pristine -
2reverse
3lighthouse -
3catalogues
2overshadow -
2wellington
3snowball -
1contiguous
3outlive -
2undertaken
3orientation -
2armament
1important -
3reconstruction
3inaugurate -
3fatalism
2enamored -
3windlass
3whereas -
3screech
1hickory -
1entitle
3medicines -
2infanticide
3decipher -
1substitute
2biological -
3enquiry
1judicial -
1technological
1anodyne -
2magnify
2fragile -
1palermo
2profitless -
2dubious
3inextricable -
3hydrochloric
3montreal -
2regarding
2lethargic -
3physiological
1pedantry -
1appreciate
1thirty-four -
2odoriferous
3vengeful -
1expensive
2children -
2context
2dolphin -
1bondage
1simulations -
1suddenly
2inflammatory -
1shambles
1performer -
3mongolian
1intrust -
3overweening
2storehouse -
3citizens
3possession -
2thesaurus
1johnson -
2convenient
3johnson -
1roguish
3lettuce -
3virtually
1eighty-four -
1unnecessarily
1myspace -
1trinity
1identity -
1preview
2italiano -
3equations
2disclaimed -
3ungenerous
2collapse -
2interpolation
2crevasse -
3paradox
3gunshot -
2cumbersome
1virtual -
1implications
3aggravation -
1markers
1sexuality -
3zoophilia
2creeper -
2hardware
2postmark -
2transmitter
1phillip -
1that'll
3recorders -
2persecute
3erudition -
2paperback
3invitation -
2peddler
2dejection -
1illinois
1committees -
2counterpart
1lethargy -
2alternation
3leniency -
2conversation
3remember -
2artisan
3smallest -
2attributes
1authority -
3definitive
2passengers -
3seville
1astride -
3cashier
3plastered -
3profile
3hygiene -
3navigate
2voluble -
2savoury
2programmes -
Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
[…] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.… -
Spinaziestamppot Smaakmaakster
[…] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op… -
Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
[...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor… -
Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
[...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...] -
Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
[...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En… -
PINDAKAASKOEKJES |
[...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om… -
Magere taarten « Bolleman bakt
[...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,… -
Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
[...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...] -
Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
[...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het… -
Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
[...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart… -
California dreaming… | Smaakmaakster
[...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...] -
De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
[...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen… -
Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
[...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.… -
De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
[...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was… -
Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
[...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen… -
Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
[...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef… -
Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
[...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen… -
Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
[...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen… -
Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
[...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:… -
Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
[...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...] -
Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
[...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het… -
Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
[...] Het geschreven recept vind je hier. [...] -
Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
[...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die… -
Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
[...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op… -
Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
[...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen… -
Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
[...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht… -
Picknick met banana bread | Smaakmaakster
[...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember… -
Picknick met banana bread | Smaakmaakster
[...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend… -
Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
[...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag… -
Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
[...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens… -
Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
[...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na… -
Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
[...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om… -
Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
[...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf… -
Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
[...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...] -
Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
[...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...] -
2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
[...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het… -
Maple syrup scones | Smaakmaakster
[...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het… -
Foodblogevent round-up « The Fat Judge
[...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of… -
Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
[...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een… -
‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
[...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch… -
Smaakmaakster | Es' Factory
[...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat… -
Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
[...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf… -
Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
[...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.… -
Een hele verbetering… | Smaakmaakster
[...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...] -
Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
[...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is… -
Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
[...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor… -
Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
[...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...] -
Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
[...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en… -
Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
[...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...] -
“Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
[...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een… -
Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
[...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen… -
Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
[...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…
@Carla: Stom eigenlijk dat wij niet eens een poging gewaagd hebben. Wanneer ga je?
Oh, dus die wijn is goed te doen. Dan heb ik dat liever. Ik ga hem in ieder geval proberen.
@Cora: Wat grappig! Het stomme is, wij hebben hem volgens mij niet eens geprobeerd en geproeft… Heel stom dus! Verder ook een mooie vakantie gehad?
Ook wij, liefhebbers van een goed glas wijn, waren enige weken op het schitterende Bali. En…dronken de Hatten Aga White. Heel lekker! En in restaurants ca 4 euro per glas, 18,00 euro per fles. In de winkel iets goedkoper, maar dat sheelt niet veel. Een heerlijke droge wijn met fraai fruitig aroma.
@Carla: Oh ja, Bintang, voor een bierdrinker schijnt dat geen straf te zijn. Ik ben dat niet, maar ging het van ellende ook maar drinken. Bali is prachtig. Veel plezier!
Ik had al gelezen dat de wijn zo enorm duur is op Bali. We kopen wel wat flessen op het vliegveld, maar voor drie weken wijn meenemen zal toch niet gaan lukken. Ik richt me wel op Bintang ;-). Maar dank voor de tip!