Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen
Date: 8 August 2011
Zaterdagmorgen heb ik er twee uur over gedaan om een lijstje te maken voor de weekendboodschappen. Ik was erg inspiratieloos. Dat kwam 1. omdat ik de laatste dagen zoveel gekookt had dat ik het gewoon niet meer wist en 2. ook wel een beetje omdat ik het de avond ervoor iets te bont had gemaakt. En wat doe ik op dat soort momenten? Juist, dan maak ik soep. Want soep is goedkoop, gezond, snel te maken en kun je naar alles laten smaken, afhankelijk van de kruiden of specerijen die je toevoegt.
Ik wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de restjes kon gebruiken en zo min mogelijk weg hoefde te gooien. Ook wilde ik weer eens iets Indiaas eten, want dat was ook alweer een tijdje geleden. En dus werd het soep met wortels en Indiase specerijen en kruiden. Ik had maar 2 koppen nodig. Wat er over was, heb ik ingevroren. Voor de volgende inspiratieloze dagen.
Indiase wortelsoep
Voor een pan soep (ongeveer 6 koppen):
- 1 eetlepel olijfolie
- theelepel ketoembar (gemalen koriander)
- theelepel kerriepoeder
- kwart rode peper, fijngesneden
- eetlepel fijngesneden gember
- halve rode ui, fijngesneden
- stengel bleekselderij, gehakt in blokjes van een halve cm breed
- halve rode paprika (ik heb 2 kleine snackpaprika’s gebruikt)
- anderhalve grote winterwortel, in blokjes
- 1 blokje kippenbouillon + 750 ml kokend water
Voor de garnering:
- 6 eetlepels yoghurt
- korianderblaadjes
Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager en voeg de kerrie en de ketoembar toe. Roer dit ongeveer één minuut door, totdat de geuren vrijkomen. Voeg de rode peper en de gember toe en roerbak weer een minuut.
Voeg ui en bleekselderij toe, schep door, bak één minuut. Voeg nu de paprika en de wortel toe. Bak vijf minuten, nog steeds op laag vuur. Schep regelmatig door. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en zet daarna het vuur zacht. Laat het geheel met het deksel op de pan minstens 20 minuten doorkoken.
Als de wortel iets zachter is geworden, kun je de soep afmaken door hem te pureren met een staafmixer. Vind je de soep te dik, voeg dan kokend water toe. Serveer de soep met een eetlepel yoghurt en een paar blaadjes koriander.
Tags: bleekselderij, indiaas, kerrie, ketoembar, rode peper, rode ui, soep, winterwortel
Navigeer…
Ik sabreer

Categories
- Anders (21)
- Foodblogevent april 2012 (2)
- Recepten (128)
- Reizen (27)
- Andalusië (juli '13) (1)
- Berlijn (sep '11) (1)
- Californië (juli '11) (1)
- Cuba (mei '15) (1)
- Japan (juli '13) (1)
- Londen (juni '12) (1)
- Madrid (apr '12) (2)
- Marrakech (feb '12) (4)
- New York (mei '12) (1)
- Praag (okt '11) (1)
- Praag (okt '12) (1)
- Sardinië (juli '12) (2)
- Zuid-Afrika (mei '13) (1)
- Uitdaging 30 (49)
- Verwijderd (0)