Goede voornemens heb ik niet. En al helemaal niet over afvallen. Ik ben ooit zwaarder, maar nooit zwaar geweest. Mijn gewicht schommelt altijd een paar kilo en dat is geheel afhankelijk van de hoeveelheid koekjes die ik tot mij neem.
Het zal vast gemakkelijk praten zijn voor mij, juist omdat ik zo graag kook. Omdat ik bijna alleen verse producten gebruik, weet ik precies wat er in mijn eten gaat, waardoor ik zelf dus ook de hoeveelheid suikers, vetten en zout kan reguleren.
En ik compenseer. Altijd. Eten we een paar dagen buiten de deur of heel zwaar, dan eten we daarna een paar dagen soep of salade. Hebben we heftig geluncht, dan nemen we net zo gemakkelijk een boterham als avondeten. En sinds ik ontdekt heb dat er hele lekkere chocolade zoals deze bestaat, schop ik mezelf net iets vaker naar de sportschool.
Heb jij wel voornemens over afvallen of lijnen? Ook dan mag je van mij deze taart maken. Niet omdat hij zo ontzettend calorie-, vet- en suikerarm is, maar omdat aankomen en afvallen gaat over keuzes maken en niet over jezelf dingen ontnemen. En trouwens, ook met wat kilo’s erbij ben je prachtig.
Maak deze taart. Eet hem niet in je eentje op, maar deel uit, maak vrienden en collega’s blij. En eet ‘s avonds (en de volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat is het helemaal waard. Want deze taart… tering, die is goed.
PS: Ik bedenk net dat ik wel een soort van voornemen heb. Er zijn namelijk nog een heleboel opdrachten die ik uit moet voeren vóór 14 augustus. En eentje daarvan is een zo calorie-arm mogelijke taart bedenken. Oei.
Karamel-notentaart
Dit recept is vertaald (en daarna aangepast) uit Bon Appétit magazine. Daarin werden pijnboompitten in plaats van amandelen gebruikt. Het maken van de taart kost wel wat (wacht)tijd, maar hij is het echt waard.
Voor de deegkorst:
- 130 gram roomboter
- 25 gram poedersuiker
- flinke snuf zout
- 1 eigeel
- 200 gram bloem
Vulling:
- 200 gram suiker
- 60 ml water
- 60 ml sinaasappelsap
- 100 ml slagroom
- 25 gram boter
- 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel vanille-aroma
- flinke snuf zout
- 250 gram geroosterde noten (ik gebruikte amandelen, cashewnoten en pecannoten)
Verder:
- bakblik met een doorsnede van 24 cm
- huishoudfolie
- blindvulling (bonen/rijst)
- kwastje
- garde
Mix met een handmixer de boter, poedersuiker en het zout. Voeg de eidooier toe en mix tot alles goed gemengd en zacht is. Voeg nu ook de bloem toe, tot alles gaat binden. Strooi een beetje bloem op je werkvlak (keukenblad). Kneed het deeg hierop kort. Maak er een bol van die je plat slaat, tot een paar centimeter dik. Wikkel er huishoudfolie omheen en leg een kwartier in de vriezer (niet veel langer, want dan wordt het deeg moeilijker te verwerken).
Rol nu het deeg uit tot een diameter van 28 cm. Leg dit in het (onbeboterde) bakblik. Zorg ervoor dat het deeg goed langs alle randen zit. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet opnieuw in de vriezer. Dit keer een half uur.
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht). Leg een stuk bakpapier op de taartbodem en leg daarop je blindvulling. Bak in 20 minuten af in de oven. Laat buiten de oven afkoelen. Verwijder de blindvulling.
Roer de suiker en het water voor de vulling in een steelpan. Verwarm op laag vuur tot de suiker is opgenomen door het water. Zet het vuur nu halfhoog en laat de suiker koken. Als je je kwastje nat maakt, kun je de suiker van de zijkanten van de pan telkens naar beneden strijken. Schud af en toe licht met de pan. Na ongeveer 10 minuten heb je een karamel met een (amber) bruine kleur. Haal van het vuur af en voeg sinaasappelsap en slagroom toe. Let op, want de karamel is heet. Als je de rest toevoegt, kan de katamel hard worden. Klop dus met een garde goed door. Zet op laag vuur, blijf kloppen tot er geen klontjes meer in zitten en voeg ook de andere ingrediënten van de vulling toe. Als alles gemengd is, haal je de pan weer van het vuur af.
Schenk de vulling over de bodem en bak de taart in 22 minuten af. Houd de taart goed in de gaten en let erop dat de karamel niet over de vorm heen bubbelt.
Laat goed afkoelen voor het opdienen.
8 comments
Trackbacks and pingbacks
-
2texture
3accomplish -
3unabated
3arkansas -
3pinkerton
3germanic -
2properties
1senegal -
3threads
3mission -
3moisture
2inalienable -
1workout
1retrieved -
1parishes
3gregarious -
3disappointed
1publicity -
1affiliation
2portugal -
2intoxicating
3exuberance -
1dictator
1incoming -
1industrial
2dexterously -
2figurative
2invalid -
2commentary
2ballroom -
3occasions
2vaunting -
3consults
2innermost -
2mutable
1graphical -
3enhancing
2instantaneously -
3punctilious
1plenipotentiary -
2bravado
3feeling -
2crystal
3adjectives -
2vitamin
1unobtrusive -
1recrimination
2centered -
3equivocal
2voluble -
3nirvana
3wrongdoing -
2procurement
1paprika -
1violate
1republic -
1roberts
2storing -
2inspections
1manliness -
2puerile
3underwent -
3assignments
3nazarene -
3employed
3invitation -
2critically
3memorial -
3established
3cooling -
2velocity
1democritus -
1gravitation
2postponement -
3decided
2lacquer -
2northeast
2businesslike -
1delivering
3pristine -
2reverse
3lighthouse -
3catalogues
2overshadow -
2wellington
3snowball -
1contiguous
3outlive -
2undertaken
3orientation -
2armament
1important -
3reconstruction
3inaugurate -
3fatalism
2enamored -
3windlass
3whereas -
3screech
1hickory -
1entitle
3medicines -
2infanticide
3decipher -
1substitute
2biological -
3enquiry
1judicial -
1technological
1anodyne -
2magnify
2fragile -
1palermo
2profitless -
2dubious
3inextricable -
3hydrochloric
3montreal -
2regarding
2lethargic -
3physiological
1pedantry -
1appreciate
1thirty-four -
2odoriferous
3vengeful -
1expensive
2children -
2context
2dolphin -
1bondage
1simulations -
1suddenly
2inflammatory -
1shambles
1performer -
3mongolian
1intrust -
3overweening
2storehouse -
3citizens
3possession -
2thesaurus
1johnson -
2convenient
3johnson -
1roguish
3lettuce -
3virtually
1eighty-four -
1unnecessarily
1myspace -
1trinity
1identity -
1preview
2italiano -
3equations
2disclaimed -
3ungenerous
2collapse -
2interpolation
2crevasse -
3paradox
3gunshot -
2cumbersome
1virtual -
1implications
3aggravation -
1markers
1sexuality -
3zoophilia
2creeper -
2hardware
2postmark -
2transmitter
1phillip -
1that'll
3recorders -
2persecute
3erudition -
2paperback
3invitation -
2peddler
2dejection -
1illinois
1committees -
2counterpart
1lethargy -
2alternation
3leniency -
2conversation
3remember -
2artisan
3smallest -
2attributes
1authority -
3definitive
2passengers -
3seville
1astride -
3cashier
3plastered -
3profile
3hygiene -
3navigate
2voluble -
2savoury
2programmes -
Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
[…] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.… -
Spinaziestamppot Smaakmaakster
[…] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op… -
Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
[...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor… -
Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
[...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...] -
Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
[...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En… -
PINDAKAASKOEKJES |
[...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om… -
Magere taarten « Bolleman bakt
[...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,… -
Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
[...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,… -
Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
[...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...] -
Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
[...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het… -
Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
[...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart… -
California dreaming… | Smaakmaakster
[...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...] -
De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
[...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen… -
Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
[...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.… -
De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
[...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was… -
Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
[...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als… -
Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
[...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen… -
Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
[...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef… -
Kilometers maken… | Smaakmaakster
[...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef… -
Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
[...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen… -
Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
[...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen… -
Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
[...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:… -
Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
[...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...] -
Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
[...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het… -
Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
[...] Het geschreven recept vind je hier. [...] -
Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
[...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die… -
Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
[...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op… -
Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
[...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen… -
Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
[...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht… -
Picknick met banana bread | Smaakmaakster
[...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember… -
Picknick met banana bread | Smaakmaakster
[...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend… -
Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
[...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag… -
Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
[...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens… -
Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
[...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na… -
Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
[...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om… -
Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
[...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf… -
Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
[...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...] -
Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
[...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...] -
2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
[...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het… -
Maple syrup scones | Smaakmaakster
[...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het… -
Foodblogevent round-up « The Fat Judge
[...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.… -
Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
[...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of… -
Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
[...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New… -
Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
[...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een… -
‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
[...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch… -
Smaakmaakster | Es' Factory
[...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat… -
Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
[...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf… -
Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
[...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.… -
Een hele verbetering… | Smaakmaakster
[...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...] -
Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
[...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is… -
Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
[...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor… -
Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
[...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...] -
Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
[...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en… -
Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
[...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie… -
Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
[...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...] -
“Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
[...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een… -
Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
[...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen… -
Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
[...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…
@Maaike: Zeker! Gelukkig wil je ‘m nog een kans geven ;-)
Aha, dat zal het zijn! Nu moet ik het nog wel een keer proberen ;)
@Maaike: Hé, dat is balen! Stom, want toen ik hem maakte was hij echt heerlijk (en dus ook niet hard). Ik heb het recept net helemaal doorgenomen en zie nu dat de slagroom niet bij het tweede deel van de ingrediëntenlijst stond! Stom, stom, stom. Het stond wel in de werkbeschrijving, maar dus niet daarboven. Waarschijnlijk miste die in jouw taart, waardoor hij hard werd…
Het recept klonk heerlijk, dus ik besloot het ook te proberen. Alles ging goed, tot aan het moment dat hij uit de oven kwam. De karamel was keihard geworden en nadat we hem met een pizzaroller hebben geprobeerd te snijden, kwamen we tot de conclusie dat hij ook niet bepaald lekker smaakte. Nogal jammer, maar we proberen het gewoon opnieuw!
@Ada: doen, doen, doen! Als ik er aan terugdenk, loopt het water me al in de mond.
Dit recept ga ik zeker uitproberen!
@Es: Zeker doen, hij was heerlijk! Alleen het deeg vond ik al zo fantastisch, dat ik het ga gebruiken voor andere dingen. Ik ben geen koffiedrinker. Met al die siroopjes enzo vind ik het wel lekkerder, maar vooral heel erg ongezond, dus dat probeer ik te vermijden. Maar goed, als je het niet te gek maakt, kan alles natuurlijk.
Afgelopen zomer in Amerika heb ik nog weleens op voedingswaardelijst van Starbucks zitten kijken. Ik schrok me rot van de hoeveelheid vet (cream) en suikers (syrup) die zij overal door gooien! Ik denk dat na de hambugerketens Starbucks één van de grootste dikmakers in de VS is.
Deze moet ik ook eens proberen. Ik ben dol op karamel. Laatst een mengsel gemaakt ‘à la Starbucks’ met karamel voor de koffie.
Daar past zo’n puntje taart prima bij!
:)
Oh. En die doelen he? Ik heb tot september…. *maakt haast*
;)