Kikkererwten-kruidensalade
Date: 8 July 2011
Kikkererwten, je moet er van houden… Kikkererwten hebben een beetje een vreemde structuur. Ze zijn een beetje melig. De naam doet vermoeden dat je iets dierlijks eet. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen ze lekker vindt.
Ik hou er echter wel van. Kikkererwten zijn namelijk gezond. In kikkererwten zit zink, vitamine B en ijzer. Je wordt er dus enorm sterk van. De naam kikkererwten -of chickpeas in het Engels- komt helemaal niet van een kikker, maar van het Franse chicer en het Latijnse cicer, wat gewoon een plantengeslacht is. Het fijne van kikkererwten vind ik dat je ze als basis voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Met flink wat kruiden heb je al een leuk, simpel en gezond bijgerecht voor de barbecue.
Kikkererwten-kruidensalade
Als bijgerecht voor 6-8 personen:
- groot blik kikkererwten (800 gram, uitlekgewicht ongeveer 450 gram)
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- 30 gram geraspte parmezaan of pecorino
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels limoensap
- flink peper en zout
Bereiding:
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat goed uitlekken. Doe de kikkererwten met de rest van de ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer voorzichtig door en zet het daarna minstens een half uur in de koelkast zodat de smaken goed intrekken. Serveer koud of op kamertemperatuur.

Tags: kikkererwten, koriander, limoen, pecorino, peterselie, salade
Navigeer…
Ik sabreer

Categories
- Anders (21)
- Foodblogevent april 2012 (2)
- Recepten (128)
- Reizen (27)
- Andalusië (juli '13) (1)
- Berlijn (sep '11) (1)
- Californië (juli '11) (1)
- Cuba (mei '15) (1)
- Japan (juli '13) (1)
- Londen (juni '12) (1)
- Madrid (apr '12) (2)
- Marrakech (feb '12) (4)
- New York (mei '12) (1)
- Praag (okt '11) (1)
- Praag (okt '12) (1)
- Sardinië (juli '12) (2)
- Zuid-Afrika (mei '13) (1)
- Uitdaging 30 (49)
- Verwijderd (0)