Smaakmaakster

Een blog over eten, reizen en uitdagingen

  • Blog
     
  • 30 uitdagingen
     
  • Favorieten
     
  • Recepten
     
  • Smaakmaakster
     

Home Page > Recepten > Mijn culinair opvoeder

Mijn culinair opvoeder

icon-calendarDate: 8 December 2011

icon-commentComments: 4

Als ik interviews met koks of culinair bloggers mag geloven, zijn de meeste mensen die ‘iets met eten doen’ geïnspireerd door één van hun grootouders, hun vader, maar toch meestal door hun moeder. Bij mij ligt dat iets anders.

Mijn moeder, hoe lief ook, heeft niks met koken. Zij verwondert zich er nog steeds over dat mijn zus en ik (en tegenwoordig ook mijn broer) met zoveel plezier in de keuken staan en daar de meest bijzondere dingen klaarmaken. Thuis at ik aardappels, vlees, groente en soms iets spannends zoals spaghetti of een vlaflip. Qua kruiden en specerijen kwamen we niet verder dan peper, zout en wellicht wat kerrie. Mijn vader kwam na een reis nog weleens terug met een culinair idee met paksoi of iets anders wat we niet kenden, maar wij (twee pubers en een bijna-puber!) waren daar niet echt voor te porren.

Ik vermoed dat we geen dankbare eters waren. Ik rook aan dingen en als de geur me niet beviel, at ik het niet. Ik herinner me komkommers die nog in mijn mond zaten omdat ik ze niet door wilde slikken, terwijl ik al bezig was met mijn toetje, yoghurt. En het meest vieze vond ik stamppot andijvie, waarvan mijn moeder dan de provincie Zeeland op mijn bord namaakte, zodat ik het toch opat. Eilandje voor eilandje, voor eilandje, voor eilandje.

Dus ja, mijn ouders zijn geen culinaire wonders, maar ik werd ook pas laat een dankbare eter. Vanaf mijn achttiende ging ik koken uit kookboeken, reisde ik meer, ontdekte ik andere smaken en merkte ik hoeveel voldoening koken voor anderen me gaf.

Vandaag bestaat delicious. (waarom eigenlijk die punt achter de naam?) magazine exact 5 jaar. In mijn kast staan alle nummers, behalve die van september 2008. Vermoedelijk is die uitgeleend en nooit meer teruggegeven, omdat er een onmogelijk lekker recept in staat.

Door delicious. leerde ik welke gouden smaakcombinaties er zijn, ken ik de kookkunsten van de dames van Bismilla Arabia, heb ik genoten van de avonturen van Sylvia Witteman in de VS, kookte ik de makkelijke recepten voor doordeweeks, ontstond er een lijst van restaurants waar ik naartoe wilde en wist ik welk kookgerei ik móest hebben. Bijna ieder recept dat ik uit Delicious. maakte was een succes. De omschrijvingen zijn zo helder en bondig, dat je eigenlijk weinig fouten kunt maken.

Inmiddels kies ik steeds meer mijn eigen weg, laat ik me inspireren, maar neem ik niet meer klakkeloos over. Ik ben creatiever, ga vaker voor mijn eigen ideeën. Maar toch ben ik weer blij als delicious. in de brievenbus ligt. Want delicious. is de afgelopen vijf jaar eigenlijk een beetje mijn culinair opvoeder geweest.

Hopelijk blijft dit magazine nog lang bestaan. Om mij en anderen te inspireren, te verleiden en op te voeden.

Gefeliciteerd!

Chocoladepudding

Dit is een nagerecht dat ik ontzettend vaak gemaakt heb. Het komt uit de Delicious. van november 2007. Het is een ongelofelijk simpel recept en te maken met ingrediënten die ik altijd in huis heb.

Voor 3 (of 4 kleinere) puddinkjes:

  • 100 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 30 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • eetlepel gehakte amandelen of amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie. Laat licht afkoelen.

Vet de schaaltjes in met wat boter. Klop de ei, eidooier en de suiker tot het licht en dik is. Spatel de chocolade erdoor. Schenk in de schaaltjes. Zet vijf minuten in de oven. Strooi nu de amandelen erover en zet nog 5-7 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen. Ook lekker met een bolletje ijs.

Tags: chocolade, delicious. 5 jaar

4 comments

  1. Smaakmaakster Dec 12, 2011

    Wahahaha, zowel om de reactie van Caroline als die van Es heel hard moeten lachen. Zo zwaar had ik het niet geloof ik, Es. Gekookte schnitzel! Dat gaat echt te ver. Wow, Caroline, dat je gewoon niet eens meer warm wilde eten. Ik heb inderdaad alle magazines nog. Misschien dat ik ze nog eens wegdoe en dan inderdaad alleen de recepten eruit scheur die ik wil bewaren. Maar ja, ook het bladeren door oude exemplaren brengt me nog op ideeën. Zolang ze nog in mijn kast passen (ik verkoop juist al mijn gewone fictieboeken), mogen ze blijven.

  2. Caroline Brouwer Dec 9, 2011

    Mijn moeder kon juist heel goed koken, maar ik lustte vroeger niets, ook geen gebak. Toen ik 19 was, ging ik op kamers en dacht: ha fijn nu hoef ik nooit meer warm te eten! Dat heeft precies 2 maanden geduurd en toen wilde ik toch wel weer een warme prak. Nu is het allemaal veranderd en lust ik eigenlijk alles, hoewel ik natuurlijk wel mijn voorkeuren heb. En gebak… dat zou ik iedere dag wel willen! Ik ben ook Delicious. abonnee vanaf het eerste uur en daarvoor natuurlijk de “Tip culinair”. Bewaren doe ik ze niet, haal alleen de lekkere recepten eruit die ik ooit eens denk te gaan maken.
    groeten, Caroline

  3. Es Dec 9, 2011

    Grappig dat je al die Delicous. hebt bewaard. En die punt? Ik denk dat het zoiets is als: “Lekker Punt.”
    :)
    Ik kom om in de kookboeken, ook magzines, maar kookboeken zijn mijn echte passie. Het liefst van die hele oude. Maar ook conserveringstechnieken en scheepvaart (oude).
    Mijn moeder, hoe lief ook, kan ook niet koken. Heeft ze nooit gekund. En dan bedoel ik ook echt NIET koken. Ik vroeg vroeger wat dat ‘groene plasje, gele plasje en bruine plasje’ op mijn bord was. Respectievelijk Spinazie uit pak opgewarmd met te veel water, aardappelpuree uit een pakje ook met te veel water en het bruine was jus uit een zakje. Juist, met te veel water. Schnitzels kookte ze.
    Dus.
    :)
    Ik lust dan ook alles!

Trackbacks and pingbacks

  1. 2texture
    3accomplish
  2. 3unabated
    3arkansas
  3. 3pinkerton
    3germanic
  4. 2properties
    1senegal
  5. 3threads
    3mission
  6. 3moisture
    2inalienable
  7. 1workout
    1retrieved
  8. 1parishes
    3gregarious
  9. 3disappointed
    1publicity
  10. 1affiliation
    2portugal
  11. 2intoxicating
    3exuberance
  12. 1dictator
    1incoming
  13. 1industrial
    2dexterously
  14. 2figurative
    2invalid
  15. 2commentary
    2ballroom
  16. 3occasions
    2vaunting
  17. 3consults
    2innermost
  18. 2mutable
    1graphical
  19. 3enhancing
    2instantaneously
  20. 3punctilious
    1plenipotentiary
  21. 2bravado
    3feeling
  22. 2crystal
    3adjectives
  23. 2vitamin
    1unobtrusive
  24. 1recrimination
    2centered
  25. 3equivocal
    2voluble
  26. 3nirvana
    3wrongdoing
  27. 2procurement
    1paprika
  28. 1violate
    1republic
  29. 1roberts
    2storing
  30. 2inspections
    1manliness
  31. 2puerile
    3underwent
  32. 3assignments
    3nazarene
  33. 3employed
    3invitation
  34. 2critically
    3memorial
  35. 3established
    3cooling
  36. 2velocity
    1democritus
  37. 1gravitation
    2postponement
  38. 3decided
    2lacquer
  39. 2northeast
    2businesslike
  40. 1delivering
    3pristine
  41. 2reverse
    3lighthouse
  42. 3catalogues
    2overshadow
  43. 2wellington
    3snowball
  44. 1contiguous
    3outlive
  45. 2undertaken
    3orientation
  46. 2armament
    1important
  47. 3reconstruction
    3inaugurate
  48. 3fatalism
    2enamored
  49. 3windlass
    3whereas
  50. 3screech
    1hickory
  51. 1entitle
    3medicines
  52. 2infanticide
    3decipher
  53. 1substitute
    2biological
  54. 3enquiry
    1judicial
  55. 1technological
    1anodyne
  56. 2magnify
    2fragile
  57. 1palermo
    2profitless
  58. 2dubious
    3inextricable
  59. 3hydrochloric
    3montreal
  60. 2regarding
    2lethargic
  61. 3physiological
    1pedantry
  62. 1appreciate
    1thirty-four
  63. 2odoriferous
    3vengeful
  64. 1expensive
    2children
  65. 2context
    2dolphin
  66. 1bondage
    1simulations
  67. 1suddenly
    2inflammatory
  68. 1shambles
    1performer
  69. 3mongolian
    1intrust
  70. 3overweening
    2storehouse
  71. 3citizens
    3possession
  72. 2thesaurus
    1johnson
  73. 2convenient
    3johnson
  74. 1roguish
    3lettuce
  75. 3virtually
    1eighty-four
  76. 1unnecessarily
    1myspace
  77. 1trinity
    1identity
  78. 1preview
    2italiano
  79. 3equations
    2disclaimed
  80. 3ungenerous
    2collapse
  81. 2interpolation
    2crevasse
  82. 3paradox
    3gunshot
  83. 2cumbersome
    1virtual
  84. 1implications
    3aggravation
  85. 1markers
    1sexuality
  86. 3zoophilia
    2creeper
  87. 2hardware
    2postmark
  88. 2transmitter
    1phillip
  89. 1that'll
    3recorders
  90. 2persecute
    3erudition
  91. 2paperback
    3invitation
  92. 2peddler
    2dejection
  93. 1illinois
    1committees
  94. 2counterpart
    1lethargy
  95. 2alternation
    3leniency
  96. 2conversation
    3remember
  97. 2artisan
    3smallest
  98. 2attributes
    1authority
  99. 3definitive
    2passengers
  100. 3seville
    1astride
  101. 3cashier
    3plastered
  102. 3profile
    3hygiene
  103. 3navigate
    2voluble
  104. 2savoury
    2programmes
  105. Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
    […] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  106. Spinaziestamppot Smaakmaakster
    […] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op…
  107. Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
    [...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor…
  108. Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
    [...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...]
  109. Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
    [...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En…
  110. PINDAKAASKOEKJES |
    [...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om…
  111. Magere taarten « Bolleman bakt
    [...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best…
  112. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  113. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  114. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen…
  115. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,…
  116. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken…
  117. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist…
  118. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau…
  119. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een…
  120. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database…
  121. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten…
  122. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,…
  123. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de…
  124. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel…
  125. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij…
  126. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s…
  127. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,…
  128. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met…
  129. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn…
  130. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart…
  131. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie…
  132. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10…
  133. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue…
  134. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse…
  135. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,…
  136. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,…
  137. Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
    [...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...]
  138. Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
    [...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het…
  139. Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
    [...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart…
  140. California dreaming… | Smaakmaakster
    [...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...]
  141. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen…
  142. Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
    [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.…
  143. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was…
  144. Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
    [...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij  is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige…
  145. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en…
  146. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de…
  147. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als…
  148. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen…
  149. Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
    [...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,…
  150. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter…
  151. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  152. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  153. Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
    [...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen…
  154. Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
    [...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen…
  155. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:…
  156. Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
    [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...]
  157. Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
    [...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het…
  158. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] Het geschreven recept vind je hier. [...]
  159. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die…
  160. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op…
  161. Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
    [...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen…
  162. Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
    [...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht…
  163. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember…
  164. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend…
  165. Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
    [...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag…
  166. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens…
  167. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na…
  168. Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
    [...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om…
  169. Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
    [...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf…
  170. Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
    [...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...]
  171. Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
    [...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...]
  172. 2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
    [...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het…
  173. Maple syrup scones | Smaakmaakster
    [...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het…
  174. Foodblogevent round-up « The Fat Judge
    [...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug…
  175. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat…
  176. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.…
  177. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of…
  178. Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
    [...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik…
  179. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn…
  180. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New…
  181. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een…
  182. ‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
    [...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch…
  183. Smaakmaakster | Es' Factory
    [...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat…
  184. Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
    [...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf…
  185. Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
    [...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  186. Een hele verbetering… | Smaakmaakster
    [...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...]
  187. Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
    [...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is…
  188. Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
    [...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor…
  189. Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
    [...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...]
  190. Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
    [...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en…
  191. Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
    [...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen…
  192. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk…
  193. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie…
  194. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...]
  195. “Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
    [...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een…
  196. Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
    [...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen…
  197. Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
    [...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…

Leave a Reply Cancel reply

Navigeer…

  • 30 uitdagingen
  • Blog
  • Favorieten
  • Recepten
  • Smaakmaakster
Ik ♥ 101 Cookbooks, Aziatische ingrediënten, Bijzonder Spaans, Café Fernando, Carolines blog, Cravings in Amsterdam, David Lebovitz, Delicious Days, Elizabeth on Food, Joy the Baker, Junglefrog, Koken met Antoinette, La Tartine Gourmande, Lepeltje Liefde, Liefde voor Lekkers, Orangette, Renée Kemps, Restaurantrecensies van Carla, Safrana Argana, Smitten Kitchen, Spoon Fork Bacon, Sprouted Kitchen, Uit de keuken van Levine, What Katie Ate

Ik sabreer

Categories

  • Anders (21)
  • Foodblogevent april 2012 (2)
  • Recepten (128)
    • Barbecue (14)
    • Bijgerecht (50)
    • Drinken (3)
    • Filmpjes (5)
    • Gezond (53)
    • Hoofdgerecht (42)
    • IJs (4)
    • Lunch (38)
    • Salade (23)
    • Sandwich (10)
    • Snel (69)
    • Soep (12)
    • Vega (72)
    • Zoet (46)
  • Reizen (27)
    • Andalusië (juli '13) (1)
    • Berlijn (sep '11) (1)
    • Californië (juli '11) (1)
    • Cuba (mei '15) (1)
    • Japan (juli '13) (1)
    • Londen (juni '12) (1)
    • Madrid (apr '12) (2)
    • Marrakech (feb '12) (4)
    • New York (mei '12) (1)
    • Praag (okt '11) (1)
    • Praag (okt '12) (1)
    • Sardinië (juli '12) (2)
    • Zuid-Afrika (mei '13) (1)
  • Uitdaging 30 (49)
  • Verwijderd (0)