Kookboeken op mijn nachtkastje.
Niet één, maar zeven taarten bakken als ik jarig ben.
Dagenlang het internet doorzoeken naar hét restaurant en/op dé vakantiebestemming.
Graag alles zelf willen proeven en leren.
Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.
Gedreven door nieuwsgierigheid.
Mijn naam is Femke. Smaakmaakster.nl begon ik in 2011, omdat ik een database wilde voor mijn recepten. Daarnaast bedacht ik voor mezelf een uitdaging: 30 opdrachten die met eten te maken hebben uitvoeren binnen één jaar tijd. Toen ik hierover ging schrijven, ontdekte ik dat ik ook dát leuk vond. Toen ik mijn 30 uitdagingen voltooid had, bleef ik nog heel even enthousiast doorgaan met de site, vooral omdat ik mijn recepten graag online wilde blijven bundelen.
Maar in 2013 was ik eigenlijk wel een beetje klaar met al dat gezever over eten. Dus toen half 2014 mijn website moest verhuizen naar een andere host, maakte ik geen haast en raakte ik zo de hele inhoud van mijn site kwijt. Uiteindelijk kostte het me meer dan een half jaar om smaakmaakster.nl weer goed en wel online te krijgen. Nu ik weer online ben, zet ik heel af en toe een recept op de site dat ik graag wil onthouden. Een must is het regelmatig bijhouden van het blog zeker niet meer voor me. Maar vrienden kunnen verwijzen naar de site als ze iets lekkers bij me hebben gegeten of zelf willen maken, dat is fijn.
Ik laat anderen graag zien dat goed en gezond eten niet duur of moeilijk hoeft te zijn. Ik hoop te inspireren door mijn website, mijn blog en de uitdaging.
Alles wat ik kan en doe, heb ik in de praktijk geleerd. Mijn bijbaantjes (toen ik 16 was) als telefoniste bij een pizzeria en als afwasser in een restaurant hebben mij niet doen besluiten om in de horeca te gaan werken. Koken, schrijven en eten zijn mijn passies, maar niet mijn werk.
Mijn wens is dat anderen bredere smaken ontwikkelen, nieuwe dingen proberen, avontuurlijker worden. Dat er minder rotzooi gegeten wordt. En dat iedereen koriander leert eten.
De recepten en foto’s op de site zijn van mijzelf, tenzij anders vermeld. Natuurlijk word ik geïnspireerd door bestaande recepten. Ik vind het belangrijk dat de mensen die mij inspireren daarvoor de credits krijgen, dus ik schrijf het erbij wanneer ik een recept van iemand heb overgenomen.
Een tijd lang verschenen er recepten en foto’s van mijn hand in het digitale magazine Smultuin.
De site heb ik gemaakt met WordPress. Ik fotografeer meestal met een Nikon D3100, maar ook met mijn telefoon en een compactcamera.
