Uit Jumbo magazine
- 750 gram kruimige aardappels in blokken van ongeveer 3x3cm
- winterpeen, in de lengte in vieren, daarna in blokjes van een halve centimeter dik
- bakje gerookte spekblokjes
- kwart knolselderij in blokjes van ongeveer 1x1cm
- 75 ml melk
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels grofgehakte hazelnoten
- 3 eetlepels tuinkers
Doe de aardappels met de wortel in een grote pan met hierbij (koud) water, voeg zout toe. Breng aan de kook en kook tot alles zacht is en je het gemakkelijk zou kunnen stampen.
Bak ondertussen in een koekenpan de spekblokjes, zonder boter. Zet ze apart en bak in hetzelfde pannetje de blokjes knolselderij en het vet van de spek. Verwarm de spekjes op het laatst nog even mee.
Rooster de gehakte hazelnoten.
Giet de aardappels en wortel af, maar laat een klein beetje kookvocht in de pan. Stamp fijn en roer melk en boter door de stamppot. Schep ook de knolselderij en spekjes door de stamppot.Voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer met de tuinkers en hazelnoten.