‘Jij lust toch geen warme ananas?’ vroeg mijn vriend nadat ik de tortilla’s klaargemaakt had. Ik denk dat hij het verwarde met mijn aversie tegen al het eten dat de naam ‘hawaii’ (pizza, tosti, eierkoek (ja, echt!)) erachter gekregen heeft en waarmee men een gerecht exotisch wil laten lijken.
Mocht je daar net als ik een hekel aan hebben, dan hoop ik dat je deze makkelijke maaltijd toch een kans wilt geven.
—
Tortilla met garnalen en ananassalsa
Voor 2 personen
Voor de garnalen:
– 24 grote, gepelde garnalen, ontdooid
– 2 eetlepels arachideolie
– snuf gemalen chilipeper
– snuf gemalen koriander
– snuf peper en zout
Voor de ananassalsa:
– halve ananas, in blokjes gesneden
– halve rode ui, in dunne halve ringen gesneden
– kwart rode peper, fijngesneden
– snuf zout
– kwart ijsbergsla in dunne reepjes
– handvol verse koriander, fijngesneden
– 6 grote tortilla’s (uit de verpakking of zelfgemaakt)
Meng de garnalen met de andere ingrediënten in een kom. Meng de ingrediënten van de ananassalsa in een andere kom.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ananassalsa zo’n 8 minuten tot het wat gaat karameliseren. Zet het vuur lager tot gebruik. Bak ondertussen in een grillpan op middelhoog vuur de garnalen in zo’n 6 minuten tot ze gaar zijn.
Verwarm de tortilla’s. Beleg ze met wat ijsbergsla, koriander, de salsa en de garnalen.