Smaakmaakster

Een blog over eten, reizen en uitdagingen

  • Blog
     
  • 30 uitdagingen
     
  • Favorieten
     
  • Recepten
     
  • Smaakmaakster
     

Home Page > Recepten > Gezond > Tortilla met garnalen en ananassalsa

Tortilla met garnalen en ananassalsa

icon-calendarDate: 7 February 2016

icon-commentComments: 0

‘Jij lust toch geen warme ananas?’ vroeg mijn vriend nadat ik de tortilla’s klaargemaakt had. Ik denk dat hij het verwarde met mijn aversie tegen al het eten dat de naam ‘hawaii’ (pizza, tosti, eierkoek (ja, echt!)) erachter gekregen heeft en waarmee men een gerecht exotisch wil laten lijken.

Mocht je daar net als ik een hekel aan hebben, dan hoop ik dat je deze makkelijke maaltijd toch een kans wilt geven.

—

Tortilla met garnalen en ananassalsa

Voor 2 personen

Voor de garnalen:
– 24 grote, gepelde garnalen, ontdooid
– 2 eetlepels arachideolie
– snuf gemalen chilipeper
– snuf gemalen koriander
– snuf peper en zout

Voor de ananassalsa:
– halve ananas, in blokjes gesneden
– halve rode ui, in dunne halve ringen gesneden
– kwart rode peper, fijngesneden
– snuf zout

– kwart ijsbergsla in dunne reepjes
– handvol verse koriander, fijngesneden
– 6 grote tortilla’s (uit de verpakking of zelfgemaakt)

Meng de garnalen met de andere ingrediënten in een kom. Meng de ingrediënten van de ananassalsa in een andere kom.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ananassalsa zo’n 8 minuten tot het wat gaat karameliseren. Zet het vuur lager tot gebruik. Bak ondertussen in een grillpan op middelhoog vuur de garnalen in zo’n 6 minuten tot ze gaar zijn.

Verwarm de tortilla’s. Beleg ze met wat ijsbergsla, koriander, de salsa en de garnalen.

garnalen

Leave a Reply Cancel reply

Navigeer…

  • 30 uitdagingen
  • Blog
  • Favorieten
  • Recepten
  • Smaakmaakster
Ik ♥ 101 Cookbooks, Aziatische ingrediënten, Bijzonder Spaans, Café Fernando, Carolines blog, Cravings in Amsterdam, David Lebovitz, Delicious Days, Elizabeth on Food, Joy the Baker, Junglefrog, Koken met Antoinette, La Tartine Gourmande, Lepeltje Liefde, Liefde voor Lekkers, Orangette, Renée Kemps, Restaurantrecensies van Carla, Safrana Argana, Smitten Kitchen, Spoon Fork Bacon, Sprouted Kitchen, Uit de keuken van Levine, What Katie Ate

Ik sabreer

Categories

  • Anders (21)
  • Foodblogevent april 2012 (2)
  • Recepten (128)
    • Barbecue (14)
    • Bijgerecht (50)
    • Drinken (3)
    • Filmpjes (5)
    • Gezond (53)
    • Hoofdgerecht (42)
    • IJs (4)
    • Lunch (38)
    • Salade (23)
    • Sandwich (10)
    • Snel (69)
    • Soep (12)
    • Vega (72)
    • Zoet (46)
  • Reizen (27)
    • Andalusië (juli '13) (1)
    • Berlijn (sep '11) (1)
    • Californië (juli '11) (1)
    • Cuba (mei '15) (1)
    • Japan (juli '13) (1)
    • Londen (juni '12) (1)
    • Madrid (apr '12) (2)
    • Marrakech (feb '12) (4)
    • New York (mei '12) (1)
    • Praag (okt '11) (1)
    • Praag (okt '12) (1)
    • Sardinië (juli '12) (2)
    • Zuid-Afrika (mei '13) (1)
  • Uitdaging 30 (49)
  • Verwijderd (0)