Turkse tomaten-kruidensalade
Date: 2 July 2011
In deze salade wordt sumak gebruikt. Sumak is een gemalen besje met een beetje een zurige smaak. Je kunt het vervangen voor citroensap, maar dan mis je het pittige ervan. Sumak is te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels.
Turkse tomaten-kruidensalade
Voor 2 personen:
Salade:
- handvol rucolasalade
- 2 trostomaten, in grove stukken gesneden
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes wit én groen zover mogelijk gebruiken
- 1 eetlepel fijngesneden munt
- 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
- 1/3 komkommer, in de lengte in vieren, daarna in dunne plakjes
- 1/4 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden (of minder, als je niet van pittig houdt)
- 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld onder de kraan
Dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- rasp van een halve limoen
- versgemalen zwarte peper en zout (naar smaak)
- een mespunt sumak
Bereiding:
Verwijder van de tomaten zoveel mogelijk het vocht, zodat de salade niet te nat wordt. Dit kun je gewoon met je vingers doen. Meng de ingrediënten voor de salade voorzichtig in een grote kom door elkaar.
Meng in een kleine kom de ingrediënten van de dressing door elkaar.
Besprenkel de salade met de dressing naar smaak (ik gebruik niet alles). Zet de salade nog een kwartier in de koelkast zodat de smaken goed mengen.
Lekker met een goed stuk vlees, kebab of gewoon los, als lunch bijvoorbeeld.

Tags: bosui, kappertjes, komkommer, limoensap, munt, peterselie, rode peper, salade, sumak, tomaat
Navigeer…
Ik sabreer

Categories
- Anders (21)
- Foodblogevent april 2012 (2)
- Recepten (128)
- Reizen (27)
- Andalusië (juli '13) (1)
- Berlijn (sep '11) (1)
- Californië (juli '11) (1)
- Cuba (mei '15) (1)
- Japan (juli '13) (1)
- Londen (juni '12) (1)
- Madrid (apr '12) (2)
- Marrakech (feb '12) (4)
- New York (mei '12) (1)
- Praag (okt '11) (1)
- Praag (okt '12) (1)
- Sardinië (juli '12) (2)
- Zuid-Afrika (mei '13) (1)
- Uitdaging 30 (49)
- Verwijderd (0)