Smaakmaakster

Een blog over eten, reizen en uitdagingen

  • Blog
     
  • 30 uitdagingen
     
  • Favorieten
     
  • Recepten
     
  • Smaakmaakster
     

Home Page > Recepten > Bijgerecht > Uitdaging 24: een viergangendiner voor tien euro…

Uitdaging 24: een viergangendiner voor tien euro…

icon-calendarDate: 12 September 2011

icon-commentComments: 5

Chris is de enige die met 2 opdrachten op de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en nu was het de beurt aan zijn andere opdracht: een viergangendiner bedenken voor 2 personen met een budget van 10 euro.

Afgelopen zaterdag begon ik ‘s morgens vroeg op de markt. Seizoensproducten leken me het goedkoopst. Ik wilde het mezelf niet gemakkelijk maken door voor een vegetarisch menu te gaan. Ik wilde als tweede gang vis en in de derde gang vlees. Mijn vaste groenteman vond het een leuke uitdaging en hielp me een heel eind op weg met de broccoli en wortels. De visboer vond het een vreemd idee (‘Lekkere vrienden heb je die dit soort dingen voor je verzinnen’), maar raadde me wel rode mul aan. Voor 1 euro had ik 2 filetjes, die zeer geschikt waren voor het menu. Het vlees werd scharrelvlees. Zelfs met een klein budget kun je nog wel (semi) goed zijn voor de dieren.

Het werd een broccolisoep als voorgerecht, een rode mul met risotto als tweede gang, daarna een stuk (scharrel) rundertartaar met aardappelpuree en wortelrösti en na een cakeje uit de oven met appel en peer. Niet gek voor 10 euro, toch?

Mijn boodschappen…

  • Broccoli     
  • Slagroom  
  • Sjalotten   
  • Appel        
  • Peer          
  • Gember    
  • Rode mul  
  • Bosui         
  • Bospeen    
  • Limoen     
  • Rundertartaar

Hierna hield ik nog 1,95 over en ik vond dat ik dat mocht gebruiken voor de ingrediënten die ik in huis had zoals olie, bloem, suiker, boter, bouillonblokjes, 5-spicepoeder en een klein beetje risotto.

Van de opdracht heb ik in ieder geval geleerd nog beter te plannen. Soep kun je gemakkelijk van tevoren klaarmaken en opwarmen vlak voor het serveren. Ook het toetje kon al van tevoren gemaakt worden. Bij de mul leek het even mis te gaan, omdat ik pitten nodig had voor de risotto, de bouillon (voor door de risotto), de mul én eentje voor de saus. Ik had zaterdag alleen ook bouillon klaargemaakt en dus een megapan van een liter of 8 op het vuur staan. Heel handig. Daarnaast moest alles nog de oven in en moest ook alles voor het hoofdgerecht al klaar staan. Niet alleen tijd, maar vooral ook de ruimte plannen is nog een punt van aandacht. Handig om nu te weten, want één van mijn andere opdrachten is een 6-gangenmenu klaarmaken…

Uiteindelijk is het helemaal gelukt en zelfs de risotto (die ik nog maar één keer eerder maakte) was perfect: niet te hard, niet te zacht, niet te klef en goed van smaak. Jeeh!

Twee recepten wil ik jullie niet onthouden. Deze waren het beste gelukt en overleven de smaakmaakstercriteria: de foto’s zijn oké, het recept is niet te ingewikkeld, de ingrediënten zijn niet moeilijk verkrijgbaar en het resultaat is erg lekker.

Broccolisoep

Voor een pan soep:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 500 gram broccoli, stronk in kleine stukken, rest in kleine roosjes
  • 2 bospeentjes, gewassen, in stukjes
  • half blokje (kippen)bouillon
  • 700 ml kokend water
  • snuf peper en zout
  • scheutje (slag)room

Verwarm de olijfolie. Zet het vuur zacht en fruit de sjalot. Roer regelmatig door. Bak de ui tot hij glazig ziet. Voeg de stronken van de broccoli en de wortel toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg een het kokende water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. Voeg broccoliroosjes toe. Kook nog 10 minuten op laag vuur. Pureer met een staafmixer. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer met een klein beetje room.

5-spicecakejes

Dit recept komt uit een Engelstalige Chinese krant. Mijn vader nam de kookkatern voor me mee van één van zijn laatste reizen die kant op. In het recept werd het trouwens pudding genoemd. Ik heb het nu 2x gemaakt, maar zou het eerder cake noemen dan pudding. De 5-spicepoeder geeft het een Aziatisch tintje en maakt het cakeje kruidig. Je zou het kunnen vervangen door een beetje kaneel, maar daardoor wordt het recept wat saaier (niet minder lekker, vermoed ik). Je kunt 5-spice zeker bij de toko kopen, maar volgens mij staat het ook wel in de supermarkt bij de kruiden en specerijen.

Voor 2 cakejes:

  • 1 friszure appels, geschild, klokhuis verwijderd, in partjes
  • 1 conferencepeer, geschild, klokhuis verwijderd, in partjes
  • halve eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 50 gram basterdsuiker
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf 5-spicepoeder

Verder:

  • 2 ovenschaaltjes met een diameter van ongeveer 8 cm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter de ovenschaaltjes. Doe de peer en de appel in een schaal en besprenkel met de citroensap. Meng met de gember en de rozijnen en verdeel over de ovenschaaltjes. Meng de basterdsuiker en de boter met een elektrische mixer tot alle zacht en goed gemengd is. Mix ook het ei erdoor. Voeg bloem, bakpoeder en 5 spice toe. Spatel dit erdoor. Als alles gemengd is, verdeel je het over de appel en de peer. Je hoeft het dus niet te mengen, maar je legt het er echt op. Gebruik de achterkant van een lepel om de bovenkant vlak te maken. Bak ongeveer 25 minuten in de oven en bestrooi met een klein beetje poedersuiker voor het serveren.

Tags: 5-spice, appel, bospeen, bouillon, broccoli, peer, slagroom, slaot

5 comments

  1. Smaakmaakster Jan 22, 2012

    @Chris Ach ja, ik ben toch blij dat ik je bevestiging heb ;-). Er was er niet eentje echt zwaar, maar ik ben het minst tevreden over de opdracht van de geboortetraktatie (niet echt een origineel recept) en het recept van de stamppot voor de Zeeuwse opdracht. Degene die ik echt heel leuk vond was het ijs (heb nu ook een ijsmachine gekocht) en de vissauzen. Als ik er 15 af heb, zal ik wel een soort evaluatie tot dan toe schrijven. Ik kijk in ieder geval uit naar het uitvoeren van de andere opdrachten!

  2. Chris Jan 21, 2012

    Oh nee joh, ik stuurde geen reactie om deze af te vinken ofzo, jouw opdracht toch? Maar ik zag dat je die al maanden terug hebt gedaan, vandaar beter laat dan nooit. Staat zo raar om te reageren op iets wat al maanden terug is geweest :P

    Welke uitdaging is tot nu toe eigenlijk het zwaarst geweest? En welke is het best gelukt?

    gr. chris

  3. Smaakmaakster Jan 17, 2012

    @Chris: Ik had zelf al besloten dat de opdracht geslaagd was, dus ik had je bevestiging niet meer nodig ;-). Toch bedankt!

  4. Chris Jan 16, 2012

    Ha Fem,

    Beter laat dan nooit(mijn reactie), maar ik vind vooral die broccolisoep er erg lekker uitzien! En dan nog geld overhouden…hulde,

    gr. Chris

Trackbacks and pingbacks

  1. 2texture
    3accomplish
  2. 3unabated
    3arkansas
  3. 3pinkerton
    3germanic
  4. 2properties
    1senegal
  5. 3threads
    3mission
  6. 3moisture
    2inalienable
  7. 1workout
    1retrieved
  8. 1parishes
    3gregarious
  9. 3disappointed
    1publicity
  10. 1affiliation
    2portugal
  11. 2intoxicating
    3exuberance
  12. 1dictator
    1incoming
  13. 1industrial
    2dexterously
  14. 2figurative
    2invalid
  15. 2commentary
    2ballroom
  16. 3occasions
    2vaunting
  17. 3consults
    2innermost
  18. 2mutable
    1graphical
  19. 3enhancing
    2instantaneously
  20. 3punctilious
    1plenipotentiary
  21. 2bravado
    3feeling
  22. 2crystal
    3adjectives
  23. 2vitamin
    1unobtrusive
  24. 1recrimination
    2centered
  25. 3equivocal
    2voluble
  26. 3nirvana
    3wrongdoing
  27. 2procurement
    1paprika
  28. 1violate
    1republic
  29. 1roberts
    2storing
  30. 2inspections
    1manliness
  31. 2puerile
    3underwent
  32. 3assignments
    3nazarene
  33. 3employed
    3invitation
  34. 2critically
    3memorial
  35. 3established
    3cooling
  36. 2velocity
    1democritus
  37. 1gravitation
    2postponement
  38. 3decided
    2lacquer
  39. 2northeast
    2businesslike
  40. 1delivering
    3pristine
  41. 2reverse
    3lighthouse
  42. 3catalogues
    2overshadow
  43. 2wellington
    3snowball
  44. 1contiguous
    3outlive
  45. 2undertaken
    3orientation
  46. 2armament
    1important
  47. 3reconstruction
    3inaugurate
  48. 3fatalism
    2enamored
  49. 3windlass
    3whereas
  50. 3screech
    1hickory
  51. 1entitle
    3medicines
  52. 2infanticide
    3decipher
  53. 1substitute
    2biological
  54. 3enquiry
    1judicial
  55. 1technological
    1anodyne
  56. 2magnify
    2fragile
  57. 1palermo
    2profitless
  58. 2dubious
    3inextricable
  59. 3hydrochloric
    3montreal
  60. 2regarding
    2lethargic
  61. 3physiological
    1pedantry
  62. 1appreciate
    1thirty-four
  63. 2odoriferous
    3vengeful
  64. 1expensive
    2children
  65. 2context
    2dolphin
  66. 1bondage
    1simulations
  67. 1suddenly
    2inflammatory
  68. 1shambles
    1performer
  69. 3mongolian
    1intrust
  70. 3overweening
    2storehouse
  71. 3citizens
    3possession
  72. 2thesaurus
    1johnson
  73. 2convenient
    3johnson
  74. 1roguish
    3lettuce
  75. 3virtually
    1eighty-four
  76. 1unnecessarily
    1myspace
  77. 1trinity
    1identity
  78. 1preview
    2italiano
  79. 3equations
    2disclaimed
  80. 3ungenerous
    2collapse
  81. 2interpolation
    2crevasse
  82. 3paradox
    3gunshot
  83. 2cumbersome
    1virtual
  84. 1implications
    3aggravation
  85. 1markers
    1sexuality
  86. 3zoophilia
    2creeper
  87. 2hardware
    2postmark
  88. 2transmitter
    1phillip
  89. 1that'll
    3recorders
  90. 2persecute
    3erudition
  91. 2paperback
    3invitation
  92. 2peddler
    2dejection
  93. 1illinois
    1committees
  94. 2counterpart
    1lethargy
  95. 2alternation
    3leniency
  96. 2conversation
    3remember
  97. 2artisan
    3smallest
  98. 2attributes
    1authority
  99. 3definitive
    2passengers
  100. 3seville
    1astride
  101. 3cashier
    3plastered
  102. 3profile
    3hygiene
  103. 3navigate
    2voluble
  104. 2savoury
    2programmes
  105. Pompoenpannenkoeken (met dank aan smaakmaakster!) - Astrid Habraken
    […] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  106. Spinaziestamppot Smaakmaakster
    […] geschild en in stukken gesneden 1 rode ui, in halve ringen gesneden 250 gram gewassen spinazie kipschnitzel of op…
  107. Zelf maken: Naanbrood | Beginspiration
    [...] geval 3 recepten hebben gemaakt die ik op andere blogs heb gevonden. Voor vandaag: het recept van smaakmaakster voor…
  108. Pindakaaskoekjes | De Budgetbakkerij
    [...] recept van Smaakmaakster.nl Deel:Vind ik leuk:Like Laden… goedkoop, koekjes, pindakaas Een reactie [...]
  109. Mueslirepen à la Annabel | Smaakmaakster
    [...] ik mag er iedere morgen eentje, ter vervanging van mijn gebruikelijke ontbijt: een bak yoghurt met zelfgemengde muesli. En…
  110. PINDAKAASKOEKJES |
    [...] Als je me al een tijdje volgt weet je inmiddels dat ik af en toe accuut zin heb om…
  111. Magere taarten « Bolleman bakt
    [...] taarten zeker niet bijdragen aan een gezond voedingspatroon hier een site met vier lekkere ‘light’ taarten. Zondigen mag best…
  112. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  113. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés…
  114. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met bijpassende wijnen…
  115. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren,…
  116. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken…
  117. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een Hollandse maaltijd met moderne twist…
  118. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau…
  119. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken, een…
  120. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database…
  121. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten…
  122. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden,…
  123. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de…
  124. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel…
  125. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij…
  126. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] maaltijd met moderne twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s…
  127. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen,…
  128. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] barbecue bereiden, de Gateau Mariëtte namaken, glutenvrij koken, calorie-arme taarten bakken, een vis vangen, orgaanvlees bereiden, een 6-gangenmenu met…
  129. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse pasta maken, de ultieme cheesecake bedenken, een database van mijn…
  130. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart…
  131. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro, geboortetraktatie…
  132. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] Nog één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10…
  133. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, een database van mijn recepten maken, stage lopen in de keuken van een restaurant, vegaburgers bedenken, Turkse barbecue…
  134. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] twist maken, sushi bereiden, verjaardagstaarten met marsepein versieren, paella maken, vloggen,soufflés laten lukken, sabreren, betere foodfoto’s leren maken, verse…
  135. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] bedenken, wijncursus volgen, Zeeuwse maaltijd bereiden, jachtschotel van plaatselijk wild, ijstaart maken, recepten met vergeten groenten bedenken, vissauzen bedenken,…
  136. Dubbel feest en tja, dat was het dan… | Smaakmaakster
    [...] één keer, mijn uitdagingen op volgorde van uitvoeren: meedoen met een foodblogevent, mayonaise maken, 4 gangen voor 10 euro,…
  137. Aarbeien yoghurtijs – David Lebovitz | Broodbakken
    [...] vond ook deze interessante variant van yoghurtijs met aarbeien en rabarber hier. En frambozen yoghurtijs [...]
  138. Tien-woorden-recept voor 25 personen « volgensvos
    [...] of zelfgemaakt. Op zijn beurt kan de zender ook verwachten, dat er op den duur ontvangen wordt. (volgens Smaakmaakster) Was het…
  139. Slankere taarten (ja echt…) | Smaakmaakster
    [...] van Claire, in raw producten, super foods en vervangers van suiker. Ook paste ik het recept van de pompoentaart…
  140. California dreaming… | Smaakmaakster
    [...] als bij onze trip naar New York gebruikte ik een aantal sites ter [...]
  141. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen…
  142. Nog meer vegaburgers! | Smaakmaakster
    [...] week rondde ik de uitdaging van de vegaburgers af. Ik vertelde toen al dat ik vier verschillende burgers maakte.…
  143. De tactiek van de vegaburgers | Smaakmaakster
    [...] maar naar Berlijn om te proeven. Ik kwam er toen achter dat de burger niet na te maken was…
  144. Rinse appelstrooptaart met granaatappel | Smaakmaakster
    [...] De taart zelf is helemaal niet friszuur, hij  is eerder zoet te noemen. Ik vond hem zelfs een koffie-achtige…
  145. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de couscous die iedereen lekker vindt met amandel en rozijnen, en…
  146. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen met hazelnoten, heerlijke, frisse garnalen (van de barbecue) met mango, de…
  147. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] daarbij ook brood en knoflook-kruidenboter en natuurlijk ontbreken zomerse drankjes, zoals die met gember en limoen niet. En als…
  148. Geen zin… (barbecuerecepten) | Smaakmaakster
    [...] dus val ik al een paar dagen lekker terug op wat barbecueklassiekers van eigen site: een salade met sperziebonen…
  149. Cheesecake (en help, ik kan niet kiezen!) | Smaakmaakster
    [...] uitdagingen was de ultieme cheesecake maken en het recept plaatsen. Ik maakte al eerder versies met witte chocolade erin,…
  150. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] ik deze opdracht voor mezelf bedacht, verwachtte ik in mei op vakantie naar Italië te gaan. We wijzigden echter…
  151. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  152. Kilometers maken… | Smaakmaakster
    [...] dan 1000 kilometer reed ik deze week voor mijn 30 uitdagingen. Over mijn bezoek aan Rijswijk en Almere schreef…
  153. Aardbeien- of rabarbersoufflé | Smaakmaakster
    [...] worden mijn stukjes soms heel precies gelezen. In mijn verhaal over de soufflé-uitdaging vermeldde ik tussen neus en lippen…
  154. Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag… | Wijn
    [...] echt iets met wijn en bubbles heeft, maar dankzij DGS heeft ze wel leren sabreren. Een van de uitdagingen…
  155. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede:…
  156. Foodblogevent round-up (the winnaar is…) | Smaakmaakster
    [...] dan twintig inzendingen kwamen binnen naar aanleiding van mijn vraag/smeekbede: “Bedenk een licht, maar voedzaam [...]
  157. Alsof ik nog niet genoeg hobby’s had… | Smaakmaakster
    [...] die natuurlijk niet echt een pizza is, maar waarvan ik niet weet hoe ik het anders moet noemen. Het…
  158. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] Het geschreven recept vind je hier. [...]
  159. Nog een kookfilmpje! | Smaakmaakster
    [...] mijn eerste filmpje, die over banana bread, online kwam, kreeg ik reacties waar ik niet op rekende: “Hé, die…
  160. Foodblogevent april 2012 | Smaakmaakster
    [...] Net terug van een paar dagen Madrid krijg ik het recept binnen van Didi. Ik kijk verlekkerd rond op…
  161. Kaneelbroodjes van Levine | Smaakmaakster
    [...] ik zondagavond het recept voor deze kaneelbroodjes van Levine zag. Ik stormde van de bank, Facebookte nog wat vragen…
  162. Julie & Julia én mijn uitdagingen | Smaakmaakster
    [...] de dertig uitdagingen, was er eentje die ik niet uit kon voeren: het cateren van een familieweekend. Ik zocht…
  163. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Dan maar naast de bananencake ook nog twee andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend drankje met gember…
  164. Picknick met banana bread | Smaakmaakster
    [...] Drie? Ja, drie. Dan maar naast de bananencake ook nog 2 andere hapjes: de frisse mangosalade en een verfrissend…
  165. Tweede taart afgeleverd; opdracht geslaagd | Smaakmaakster
    [...] voor de eerste verjaardag van de dochters van mijn vriendinnen, is geslaagd. Vorige week maakte ik taart één, vandaag…
  166. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] thee (de onderhandelingen begonnen) kocht ik wat specerijen voor thuis. Hierna gingen we groenten, brick en vlees kopen. Vervolgens…
  167. Een ei hoort er (blijkbaar) bij… | Smaakmaakster
    [...] met Rajae, een Marokkaanse hobbykok, bezochten we een kruidenverkoper, die ons meer vertelde over de typisch Marokkaanse specerijen. Na…
  168. Fantastische b’stilla met kip | Smaakmaakster
    [...] ik vorige week dat ik in Marrakesh zag hoe men verse filo maakte, blijkt nu dat het niet om…
  169. Weer één geslaagd… | Smaakmaakster
    [...] ik wat dingen te proberen als ik buiten de deur at. Tegenwoordig bereid ik zonder blikken of blozen zelf…
  170. Bedenk een nieuwe uitdaging… | Smaakmaakster
    [...] geboortetraktatie maakte ik begin november. Echt tevreden was ik niet: ik vond mijn trakatie eigenlijk niet origineel [...]
  171. Uitdaging 15: saus voor bij de vis | Smaakmaakster
    [...] De eerste ‘saus’ op de foto is mayonaise [...]
  172. 2011 – een terugblik(je) in foto´s | Avonturen in Oostenrijk
    [...] las ik dit prachtige blog van Smaakmaakster , met haar (eet)beelden uit 2011. Ze merkt hierin op dat het…
  173. Maple syrup scones | Smaakmaakster
    [...] 2 eieren) en recepten zonder ei. Ik ben ondertussen zo blij met mijn ontdekking van scones (zie ook het…
  174. Foodblogevent round-up « The Fat Judge
    [...] helemaal goed in de december sfeer van geven en ontvangen. Met gekregen appelbessenjam maakte zij appelbessenscones om weer terug…
  175. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze. Dat…
  176. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of deze.…
  177. Karamel-notentaart, dieetgeschikt | Smaakmaakster
    [...] volgende paar dagen ;-)) een salade in plaats van pasta of een volledige rijsttafel. Bijvoorbeeld deze of deze of…
  178. Harakiri en kalkoenrestjes | Smaakmaakster
    [...] salade is een variatie op de tonijnsalade die ik eerder op de site zette. Ik gebruikte restjes die ik…
  179. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] een ticket naar New York, van Delicious. magazine het ontbrekende nummer naar aanleiding mijn blogartikel over hen, van mijn…
  180. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] zelf ook een heel leuk pakje met iets lekkers, daarnaast kreeg ik van mijn vriend een ticket naar New…
  181. Geven en ontvangen – foodblogevent december | Smaakmaakster
    [...] IPhone met daarop een heuse Smaakmaakster-app. Afgelopen vrijdag kreeg ik, omdat ik meedeed met een food-swap zelf ook een…
  182. ‘Zoet’ wit goud | Smaakmaakster
    [...] maakte daarbij een kokoscake in broodvorm. Ideaal, want bij de lunch noemde ik het kokosbrood en na de lunch…
  183. Smaakmaakster | Es' Factory
    [...] heb, natuurlijk, een reactie achter gelaten. Op Make Up versus Wentelteefjes Omdat ik mezelf er in herkende. En dat…
  184. Geroerbakte bloemkool met Indiaas tintje | Smaakmaakster
    [...] Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de bloemkool toe en bak zo’n 8 minuten op middelhoog vuur. Blijf…
  185. Pompoenpannenkoeken (met dank aan @smaakmaakster!) | Avonturen in Oostenrijk
    [...] 30 uitdagingen gemaakt op het gebied van eten en koken. Afgelopen week twitterde / blogde zij over pompoen pancakes.…
  186. Een hele verbetering… | Smaakmaakster
    [...] Bovenaan de foto van één van mijn favorieten: Rucola met venkel, appel en hazelnoten [...]
  187. Wat kun je nog meer met pompoen? | Smaakmaakster
    [...] het maken pumpkin pancakes. Gecombineerd met de koek- en speculaaskruiden die ik normaal al in mijn pannenkoeken stop, is…
  188. Bombay Crush uit Praha | Smaakmaakster
    [...] Gelukkig herinnerde ik me zondag nog vaag iets over een opdracht waarbij N me moest helpen: de traktatie voor…
  189. Een Italiaans applaus waardige taart | Smaakmaakster
    [...] de boontjes met hazelnoten, maakte ik pasta met wortel en hazelnoot én deze [...]
  190. Uitdaging nummer 24: viergangendiner voor 10 euro… | Smaakmaakster
    [...] de lijst staat. Zijn eerste uitdaging (die met de zelfgemaakte mayo) vinkte ik 2 weken geleden al af en…
  191. Het verhaal van de pizza | Smaakmaakster
    [...] foto van deze pizza plaatste ik een paar weken geleden al boven een ander bericht. Ik was er toen…
  192. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie van groente en fruit gebruik ik eigenlijk…
  193. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De combinatie…
  194. Uitdaging nummer 23, mayo maken, afgevinkt! | Smaakmaakster
    [...] dacht altijd dat koude soep niet lekker was, maar nu … ” “Ik haat pastasalade, maar nu… “De [...]
  195. “Kun je al verse pasta maken?” (uitdagingenupdate 1) | Smaakmaakster
    [...] wel stage gaan lopen bij de snackbar om de hoek, maar ik kan het natuurlijk ook proberen bij een…
  196. Salade met of zonder goed gereedschap | Smaakmaakster
    [...] mijn fantastische ervaring bij Oud Sluis, ben ik sinds vandaag weer een beetje terug op aarde. Ik werd vanmorgen…
  197. Indiase wortelsoep voor inspiratieloze dagen | Smaakmaakster
    [...] wilde de soep combineren met de tonijnsandwiches. Dus wilde ik een soep maken met soortgelijke ingrediënten, zodat ik de…

Leave a Reply Cancel reply

Navigeer…

  • 30 uitdagingen
  • Blog
  • Favorieten
  • Recepten
  • Smaakmaakster
Ik ♥ 101 Cookbooks, Aziatische ingrediënten, Bijzonder Spaans, Café Fernando, Carolines blog, Cravings in Amsterdam, David Lebovitz, Delicious Days, Elizabeth on Food, Joy the Baker, Junglefrog, Koken met Antoinette, La Tartine Gourmande, Lepeltje Liefde, Liefde voor Lekkers, Orangette, Renée Kemps, Restaurantrecensies van Carla, Safrana Argana, Smitten Kitchen, Spoon Fork Bacon, Sprouted Kitchen, Uit de keuken van Levine, What Katie Ate

Ik sabreer

Categories

  • Anders (21)
  • Foodblogevent april 2012 (2)
  • Recepten (128)
    • Barbecue (14)
    • Bijgerecht (50)
    • Drinken (3)
    • Filmpjes (5)
    • Gezond (53)
    • Hoofdgerecht (42)
    • IJs (4)
    • Lunch (38)
    • Salade (23)
    • Sandwich (10)
    • Snel (69)
    • Soep (12)
    • Vega (72)
    • Zoet (46)
  • Reizen (27)
    • Andalusië (juli '13) (1)
    • Berlijn (sep '11) (1)
    • Californië (juli '11) (1)
    • Cuba (mei '15) (1)
    • Japan (juli '13) (1)
    • Londen (juni '12) (1)
    • Madrid (apr '12) (2)
    • Marrakech (feb '12) (4)
    • New York (mei '12) (1)
    • Praag (okt '11) (1)
    • Praag (okt '12) (1)
    • Sardinië (juli '12) (2)
    • Zuid-Afrika (mei '13) (1)
  • Uitdaging 30 (49)
  • Verwijderd (0)